Denk Gerust Na - Columns

Denk gerust na


Elke derde vrijdag van de maand schrijf ik in het Nederlands Dagblad een column. In Denk Gerust Na kun je er 41 lezen. De bundel is uitgegeven door Plateau in Hilversum en de cover is gemaakt door Jedi Noordergraaf.

 


Jezus!

Jezus!


Wat was het een feest om te maken: de glossy Jezus! met Arthur Japin als hoofdredacteur. Ik interviewde hem tijdens een bezoek aan Israël en schreef nog een aantal andere teksten voor het blad. Verder deed ik de eindredactie van het hele blad. Jezus! verscheen in februari 2015. Vormgeving: Kessels Kramer.


3

Diverse magazines


In de magazines Visie en Eva van de Evangelische Omroep en in opvoedblad Jente van Royal Jongbloed zijn regelmatig artikelen van mij te vinden. Dat varieert van korte meditatieve teksten tot langere artikelen met interviews.


4

Direct mailings


Wervende teksten voor goede doelen: ik doe het graag. Omdat ik elke keer weer onder de indruk raak van al die projecten die het welzijn van anderen op het oog hebben. Daar schrijf ik met liefde voor! Ik doe dat in opdracht van de communicatiebureaus IDD en WWAV.


Drukwerk

Sterrenpracht


Een kinderboek over God. Met prachtige tekeningen van Marieke van den Berg. Als kinderen door het kijken naar de platen en het doen van een opdracht hun eigen gedachten en dromen over God formuleren, is de opzet geslaagd. Een uitgave van Royal Jongbloed 2016.


Drukwerk

Micha Scheurkalender 2018


365 dagen goed en recht doen. Met ruim twintig schrijvers en organisaties had ik genoeg experts om de kalender te vullen. Met inspiratie, verhalen en tips over zorgen voor de natuur en zorgen voor de mensen dichtbij en ver weg. Een groot project waarbij ik de schrijvers aanstuurde en hun teksten redigeerde plus er zelf een aantal schreef. Vormgeving: Theresia Koelewijn.


8

De Groene Bijbel


Erg jammer dat ie niet gewoon in de winkels ligt. De Groene Bijbel bevat twaalf theologische artikelen en twintig portretten over groen geloven en groen doen. Alle bijbelteksten die met natuur en milieu te maken hebben zijn groen gemarkeerd. De bijbel is te downloaden op de website van de Dikke Blauwe Man. Ik stuurde de schrijvers aan, redigeerde hun teksten en samen met een collega zorgde ik voor de twintig geschreven portretten.


Drukwerk

Micha Cursus (versie 2)


De vernieuwde Micha Cursus, waarmee een groep in zes avonden onderwerpen bespreekt die met ‘goed en recht doen’ te maken hebben, zoals natuur en milieu, zorg voor de naaste, omgaan met geld en bezit. De cursus wordt gegeven in kerken en gemeentes in heel Nederland. Met input van experts bedacht ik de opzet van elke avond en schreef het cursusmateriaal. Vormgeving: Theresia Koelewijn.