Jubileummagazine Maatschappij van Welstand

Met een inmiddels zeer vertrouwd team maakte ik een blad vol verhalen, geschiedenis en inspiratie voor een bijzondere club: Maatschappij van Welstand. Het moest snel en het moest goed, dus wij stonden op scherp. Het was een rollercoaster, met een prachtig resultaat. Reactie klant: "Wij zijn ongelofelijk blij met het eindresultaat: inhoud en vormgeving, alles klopt en sluit naadloos aan bij de gewenste uitstraling Maatschappij van Welstand. Wij hebben inmiddels al veel complimenten gekregen."


teksten Majoor Bosshardthuis

Teksten voor een museum. Dat had ik nog nooit gedaan, dus deed ik het. Met liefde, want de Majoor is een geweldig inspirerend mens. Ik mocht me uitgebreid in haar verdiepen, schreef de tijdbalk en de teksten bij de artefacten en foto's in de vaste expositie en de wisseltentoonstelling en voor de schermpjes in de ontvangstruimte. Ook schreef ik het handboek voor de gidsen. Dit alles in opdracht van Mediawater en Tekst en Uitleg. Op 8 juni werd het museum geopend door koningin Maxima.


corporate Maatschappij van Welstand

In 2022 bestaat Maatschappij van Welstand 200 jaar. Hoog tijd voor een nieuwe huisstijl (Pankra), website en nog veel meer. In opdracht van Buro van der Velde schreef ik de corporateteksten. Samen bedachten we de prachtige pay off 'Ruimte om te delen'.


Jubileummagazine De Passie

Voor scholengroep De Passie maakte ik in samenwerking met communicatiebureau IDD een magazine met interviews, verhalen, columns en een overzicht van twintig jaar Passie.


Micha Scheurkalender 2022

Hij is er weer! Voor deze editie heb ik teksten bewerkt van Martine Vonk en wat advieswerk gedaan. Leuk Sinterklaascadeautje, toch?


Kleur je wereld groen

Een kinderboek over zorgen voor de schepping. Aan de hand van de zeven scheppingsdagen leg ik uit hoe de natuur werkt, hoe het nu met haar gaat en wat we daaraan kunnen doen. Met haalbare acties voor kinderen, veel weetjes, puzzels en experimenten. Prachtig geïllustreerd door Linda Verholt: elke pagina is een feest! José Korsaan bedacht leuke opdrachten en experimenten. Uitgegeven in de Micha Boekenreeks bij Buijten en Schipperheijn.


De Bijbel in de Bijlmer

Als ghostwriter van Samuel Lee, Theoloog des Vaderlands 2020, herschreef ik zijn bijbelstudies over migranten in de Bijbel en interviewde ik inwoners van de Bijlmer. Met prachtige foto's van Ruben Timman. Een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap.


Jubileum Stichting Gave Magazine

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van stichting Gave maakte ik, met een interne redactie het Gave Magazine. Met interviews, columns en portretten en op de cover en in het binnenwerk prachtige foto's van Sjaak Verboom uit zijn collectie 'This is my country'. Vormgeving en productie: IDD.


Hoe Kan Ik Groener Leven?

Hoe kan ik groener leven? Dat is de eerste titel uit een serie 'brievenboekjes' van uitgeverij Vuurbaak. Uitgever Peter Johannes kwam met het idee en ik werkte het concept uit. Het tweede deeltje werd geschreven door Fija van der Weide over 'Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?' Ik begeleidde haar bij het schrijven en leerde daar zelf ook weer veel van.


Micha Cursus

Wat een klus! Maar wel een hele leuke: het maken van een cursus is heel bijzonder om te doen. Want hoe krijg je de cursist van A naar B? De Michacursus kreeg als ondertitel: zorgen voor elkaar en voor de schepping. Helemaal vernieuwd en prachtig vormgegeven door Linda Verholt.